Bacaklarda ve kollarda sedef hastalığı fotoğrafları ve tedavinin temel prensipleri

Ellerde ve ayaklarda sedef hastalığı her zaman fiziksel problemler ve estetik rahatsızlık şeklinde çok fazla soruna neden olur, bu özellikle hastalığın sayısız fotoğrafında fark edilir. Hastalığın erken ve geç evrelerdeki belirtileri nelerdir? Ellerde ve ayaklarda sedef hastalığı nasıl tedavi edilir?

El ve ayaklarda sedef hastalığı belirtileri

Ellerde sedef hastalığı

Hem bacaklarda hem de ellerde sedef hastalığı semptomlarında benzerdir. Hastalığın aşağıdaki belirtileri ayırt edilebilir:

  • dermisin stratum korneumunun kalınlaşması meydana gelir;
  • cilt hızla kalınlaşır;
  • epidermis çok kurudur;
  • derin çatlaklar ortaya çıkar;
  • ciltte kırmızı papüller belirir.

Genellikle parmaklarda ve ayak parmaklarında sedef hastalığı, renk ve yapıyı değiştirdikleri tırnaklarda bir rahatsızlığın gelişmesine neden olabilir. Fotoğraf, sedef hastalığının ilk aşamada ellerde nasıl göründüğünü açıkça göstermektedir.

Dirsek üzerinde sedef hastalığı

Papüllerin yerine, genellikle sürekli soyulan pullar ortaya çıkar. Hepsine şiddetli kaşıntı ve hatta yanma eşlik eder. Dermatolojik bir hastalığın semptomatolojisi, cilt yaralanmasının nedeni olan lokalizasyon bölgelerinde sürekli sürtünme meydana gelmesi nedeniyle karmaşıktır. Bunun sonucu bir enfeksiyonun eklenmesi olabilir. Fotoğraf, hastalığın ayaklardaki ilk aşamasını göstermektedir.

Ayakta sedef hastalığı

Sedef hastalığı türleri

Birkaç tür palmar-plantar sedef hastalığı vardır:

  1. Tipik. Sağlıklı cildin biraz üzerinde çıkıntı yapan iyi tanımlanmış kenarları olan plakların görünümü ile karakterizedir. Lezyonlar gümüşi bir ölü hücre tabakasıyla kaplıdır. Güçlü bir ölü doku tabakası ile plak çatlaması meydana gelir.
  2. azgınEpidermisin yüzeyinde sarımsı bir renk tonu ile yuvarlak döküntüler görülür. Döküntünün boyutu önemsiz küçükten büyüğe büyüyen plaklara kadar değişir.
  3. Vezikül püstülerdir. Kollarda ve bacaklarda sedef hastalığı, çok sayıda plaktan oluşan tek püstüllerin veya döküntülerin ortaya çıkmasıyla kendini gösterir. Lezyonlar simetrik olarak yerleştirilir.

Tıbbi uygulamada iki aşama vardır - remisyon ve nüks. Sakin bir dönemde cilt temiz olabilir, döküntüler olmadan veya dermisin yüzeyinde rahatsızlığa neden olmayan tek plaklar olacaktır. Nüks sırasında, psoriatik elementlerin sayısı artar ve iltihaplanma daha parlaktır.

Sedef hastalığının oral ajanlarla tedavisi

Ellerde ve ayaklarda sedef hastalığının nasıl tedavi edileceğini öğrenmek için dermatoloğa danıştıktan sonra tanıyı laboratuvar testleri ile doğrulamak gerekir. Muayene sonuçlarına dayanarak doktor, ilaç kullanımı, fizyoterapi ve kaplıca tedavisi yöntemleri ile kapsamlı bir tedavi rejimi hazırlayacaktır.

antihistaminikler

Bu ilaçlar, sedef hastalığının rahatsız edici semptomlarını, yani kaşıntı ve yanmaları gidermek için reçete edilir. Fonlar nesile göre değişir:

  1. Birinci nesil. Bu ilaçların oldukça kısa bir kaşıntı önleyici etkisi vardır, bu nedenle hapları günde 3 defaya kadar almanız gerekir. Ek olarak, ajan oldukça yatıştırıcıdır.
  2. İkinci nesil. Sakinleştirici özellikleri yoktur, ancak kardiyovasküler hastalıklarda kontrendikedirler. İlaç daha uzun süreli bir etkiye sahiptir, bu nedenle hapı günde bir kez alabilirsiniz.
  3. Üçüncü nesil. Daha modern ilaçlar kalbin çalışmasını hiçbir şekilde etkilemez. Aynı zamanda, çare çok etkilidir ve eylem uzun ömürlüdür.

Antihistaminik etkisi olan ilaçların doğru kullanımı, hastalığın semptomlarını önemli ölçüde hafifletebilir.

İlginç! Kaşıntı ile ilişkili uyku bozuklukları için yatıştırıcı ilaçlar reçete edilir.

Vitaminler

Sedef hastalığı genellikle vitamin eksikliklerine bir yanıt olabilir. Bazı eser elementler hastalığın erken ortadan kaldırılmasına katkıda bulunur:

  1. Retinol. Bu vitamin metabolik süreçleri iyileştirmeye yardımcı olur ve ayrıca cildin kurumasını önler.
  2. Tokoferol. Enflamasyonu durdurmaya ve dermisin durumunu iyileştirmeye yardımcı olan güçlü bir antioksidan.
  3. D Vitamini. Bu element, hasarlı dokuların daha hızlı iyileşmesini sağlar ve ayrıca metabolik süreçleri iyileştirir.
  4. Grup B. Epidermisin yapısının restorasyonunu teşvik edin ve ayrıca yerel bağışıklığı artırın.

Kurs genellikle bir ila iki aydır, bundan sonra bir ara gerekir.

hormonlar

Steroid ilaçlar sedef hastalığının semptomlarını hızla bastırır ve hastalığı hızla remisyona sokar. Bu tür fonlar yan etkilere neden olabileceğinden sadece çok küçük kurslarda alınabilir.

sakinleştirici

Motherwort - sedef hastalığı için yatıştırıcı

Stres, hastalığın gelişimi için bir katalizördür. Bu nedenle, karmaşık terapi sakinleştirici almayı içerir. En popüler aşağıdaki ilaçlardır:

  • ana otu;
  • kediotu;

Ek olarak, bu fonlar, hastalığın her nüksüne kaçınılmaz olarak eşlik eden hastaların depresif durumunu ortadan kaldırır.

Yerel tedavi

El ve ayaklardaki sedef hastalığı lokal tedavi ile tedavi edilebilir. Çoğu zaman, bileşime bağlı olarak hormonal ve hormonal olmayan olarak ayrılan merhemler reçete edilir. Her türün kendi spektrumu ve etki gücü vardır.

Hormonal merhemler

Bunlar, hastalıkla hızlı ve etkili bir şekilde başa çıkan güçlü ilaçlardır. Genellikle, bu tür merhemler bir alevlenme sırasında reçete edilir. Aşağıdaki araçlar not edilebilir:

  1. Hidrokortizon merhem. Kaşıntı önleyici bir etkiye sahiptir ve şişliği etkili bir şekilde ortadan kaldırır.
  2. Hastalık üzerinde karmaşık bir etkiye sahip olan ve kısa sürede ortadan kaldıran bir ilaç. Ciltteki pullanma ve kızarıklığı giderir.
  3. Sedef hastalığı semptomlarını hızla gideren, kaşıntı ve yanmayı gideren bir merhem.

İlaçların dezavantajı, uzun süre kullanılamamasıdır, aksi takdirde cildin atrofisine yol açabilir.

Hormonal olmayan merhemler

Bunlar daha hafif merhemlerdir. Kana nüfuz etmeden cilt yüzeyinde hareket ederler. Bileşim, doğal bileşenler veya hormonal olmayan bir tıbbi aktif madde içerir.

Bu fonlar steroidler kadar güçlü değildir, bu nedenle etki ancak birkaç haftalık kullanımdan sonra fark edilir. Uzun süreli ilaçlar reçete edilir.

Önemli! Kendiniz için ilaç yazmanız kesinlikle yasaktır, tedaviye başlamadan önce bir uzmana danışmalısınız.

Fizyoterapi

Ellerde sedef hastalığı için fizyoterapi seansı

Hastalık üzerinde ek bir etki olarak, genellikle aşağıdaki fizyoterapi prosedürleri kullanılır:

  • manyetoterapi;
  • fototerapi;
  • lazere maruz kalma;
  • kriyoterapi.

Bu prosedürlerin tümü semptomların hafifletilmesini ve remisyonun sürdürülmesini amaçlar. Bununla birlikte, burada kullanım için kontrendikasyonlar ve kısıtlamalar vardır.

etnobilim

Alternatif ilaç reçeteleri genellikle pahalı ilaçlardan daha etkilidir. Ayrıca uygun fiyatlı ve güvenlidirler. Alerjiye neden olabilen, cilt bileşenlerini tahriş eden ve kurutan uçucu yağlardan oluşan denenmemiş ve absürt ürünlerden uzak durmakta fayda var.

banyolar

Araç aşağıdaki şemaya göre hazırlanabilir:

  1. 1 litre su ile 250 gr ardıç meyveleri dökün.
  2. 15 dakika kaynatın.
  3. Soğut.

Elde edilen et suyuna 30 dakika boyunca bacaklar veya eller yerleştirilmelidir. Alet kaşıntı ile iyi baş eder ve dokuları dezenfekte eder.

Merhem

Ürün şu şekilde hazırlanır:

  1. 10 gr kuru kırlangıçotu öğütün.
  2. Tozu 20 g huş katranı ile karıştırın.
  3. Birkaç damla deniz topalak yağı ekleyin.

Elde edilen bileşim ile lezyonları günde birkaç kez yağlamak gerekir, yıkamaya gerek yoktur.

losyonlar

Sedef hastalığı için tıbbi bir infüzyon hazırlanması için kırlangıçotu

Tarif oldukça basit:

  1. 10 gr kuru kırlangıçotu ve papatya alın.
  2. 0, 5 litre kaynar su dökün.
  3. 30 dakika demlenmesine izin verin.

İnfüzyonda bir peçeteyi nemlendirmek ve etkilenen bölgelere bir saat uygulamak gerekir.

Diyet

Bazı yiyeceklerin hastalığın alevlenmesine neden olabileceği ve semptomlarını kötüleştirebileceği kanıtlanmıştır, bu nedenle aşağıdaki ürünleri terk etmeniz önerilir:

  • kızarmış yiyecekler;
  • yağlı gıdalar;
  • konserve;
  • kırmızı meyve ve sebzeler;
  • alkol;
  • şekerleme.

Proteinli gıdalar ve lif açısından zengin sebzeler tercih edilmelidir.

El ve ayak bakım kuralları

Hem ellerde hem de ayaklarda sedef hastalığının alevlenmesi sırasında cilt özel bakım gerektirir:

  1. Eller ve ayaklar sıcak su ile yıkanmamalıdır.
  2. Ev kimyasallarını kullanırken lastik eldiven giymelisiniz.
  3. Ellerinizi yıkadıktan sonra cildinizi nötr ürünlerle nemlendirmeniz önerilir.
  4. Nefes alan pamuklu çoraplar da giyilmelidir.
  5. Geniş ayakkabılar seçmelisiniz.

Bu basit kurallara uyarak, remisyonun başlangıcını önemli ölçüde getirebilirsiniz. Sedef hastalığının ellerde ve ayaklarda tedavisi uzun ve özenli bir iştir, çünkü bu yerlerde cilt sürekli hasara maruz kalır. Ancak bir uzmana zamanında erişim ve doğru seçilmiş bir terapi, hızlı ve kalıcı bir sonucu garanti eder.