
Sodyum bikarbonat veya kabartma tozu, sedef hastalığı için zararsız bir çare olarak kabul edilir. Diğer birçok farmasötik preparatla karşılaştırıldığında, sentetik hormon ve diğer zararlı maddeler içermez. Kabartma tozu hem harici hem de dahili kullanım için kullanılır. Sedef iltihabını hafifletmeye ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur.
Etkilenen bölgelerin soda solüsyonu ile temizlenmesi tavsiye edilir. Sabun veya diğer ürünlerin aksine cilde nazikçe etki eder, ülserleri kurutur, soyulmayı giderir.
Soda losyonları aşağıdaki gibi yapılır. Toz ve sudan kalın bir karışım hazırlanır. İçindeki pamuklu çubuğu nemlendirmek ve ardından cildin hastalıklı bölgelerine uygulamak gerekir. Kompres de sıcak olabilir. Bunun için bir bez veya havlunun nemlendirildiği sıvı bir soda çözeltisi hazırlanır. Kompres tamamen soğuyana kadar tutmak gerekir.
3 yumurta sarısı, bir çay kaşığı soda tozu, bir bardak tavuk yağı, 100 ml chaga, birkaç yemek kaşığı katran ve aynı miktarda çamaşır sabunu, bir çay kaşığı köknar yağı karışımı hazırlayabilirsiniz. Cilde uygulamadan hemen önce merheme farmasötik safra eklenir. Etkilenen bölgeleri, gece boyunca iyi emilmesi için yatmadan önce ajanla tedavi etmek daha iyidir.
Kabartma tozu yutmak, toksinlerin vücutlarını temizlemenizi sağlar. Yarım çay kaşığı toz her sabah bir bardak su ile içilmelidir.
Sedef hastalığının solidol ile tedavisi en etkili ilaçlardan biridir.
Katı yağ, yüksek yağ asitlerinden kalsiyum sabunu ilavesiyle orta viskoziteli endüstriyel yağın kalınlaştırılmasıyla yapılan plastik bir teknik grestir. Görünüşte, katı yağ, normal suyla yıkanması zor olan, karakteristik bir kokuya sahip, açık sarıdan kahverengiye kadar homojen bir yarı saydam merhemdir.
Sedef hastalığı için banyolar
Sedef hastalığından etkilenen cilt, ılık banyolarla yatıştırılabilir. Yenileyici ve iyileştirici bir etkiye sahip olmaları için bunlara farklı ajanların eklenmesi önerilir.
tuz banyoları
Haftada 2 kez yapılabilirler. 7 gün sonra tahrişi gidererek iyi bir sonuç verirler. Birkaç ay içinde sedef hastalığını banyolarla tamamen iyileştirebilirsiniz. Prosedür düzenli olarak yapılmalıdır. Banyo tuzu deniz tuzu ile birlikte kullanılmalıdır. Bir banyo için miktarı en az 1 kg olmalıdır. Tuzlu su tüm vücudu kaplar, hasarlı cildi onarır.
terebentin banyoları
Isınma etkisine sahiptirler ve aynı zamanda kan akışını arttırırlar. Ayrıca haftada 2 kez yapılırlar. 36 dereceye kadar ısıtılmış su ile bir banyoya bir terebentin çözeltisi dökülür.
Önemli: Eczaneden beyaz ve sarı terebentin emülsiyonu satın alınabilir. Bu emülsiyonlar aynı zamanda "terebentin banyoları" olarak da bilinirler.
Almadan önce açık yaraları, anüsü, cinsel organları petrol jölesi ile tedavi etmelisiniz. Banyoya girdikten 5 dakika sonra sıcak su ile sıcaklık 40 dereceye yükseltilir. İşlem bittiğinde en az 2 saat ılık bir yatakta yatmalısınız. İlk 45 dakika için bir ısıtma yastığı kullanın.
soda banyoları
Toz, büyük miktarda suda çözünür ve bu da hastanın vücudunun tamamen içine daldırılmasını sağlar. İlk birkaç işlemden sonra cildin aktif olarak soyulması mümkündür. Bu, kurtarma işlemlerinin başladığını gösteren normal bir olgudur. Cildinizi nemlendirmek için zeytinyağı ile tedavi edebilirsiniz. Bu yöntemi kullanırken en iyi sonuç birkaç hafta sonra elde edilir, ancak zaten ilk 2-3 prosedür kaşıntıyı azaltabilir ve ülserlerden kurtulabilir.
nişasta banyoları
Toz önceden suda seyreltilir. Hem patates hem de pirinç nişastası kullanılabilir. Diğer ürünlerle yapılan banyolardan farklı olarak, bu durumda, aldıktan sonra yüzemeyeceğinizi düşünmek önemlidir. Ana bileşen doğaldır, bu nedenle cilde kesinlikle zararsızdır. Bu yöntem, çocuklarda ve yaşlılarda sedef hastalığının tedavisinde iyi kullanılmaktadır.
Hidrojen sülfür banyoları
Birçok sanatoryumda kullanılırlar ve ana akım tıpta bir tedavi yöntemi olarak yaygın olarak kullanılırlar. Ama onları evde de yapabilirsiniz. Banyoya mineral hidrojen sülfürlü su ilave edilmelidir. Küçük dozlarla başlamanız, yavaş yavaş fon miktarını artırmanız gerekir. Ancak kalp hastalığı olanlar litre su başına 150 mg'dan fazla kullanmamalıdır. Bu tür banyolar sadece sedef hastalığına değil, aynı zamanda hipertansiyon ve şeker hastalığına da yardımcı olur. Kan şekerini düşürürler.
Radon banyoları
Anti-inflamatuar ve yatıştırıcı etkileri vardır. Uykusuzluk ve sinirlilik çeken hastalar için özellikle yararlı olacaktır. 7 tedaviden sonra olumlu bir sonuç görülebilir. Evde, banyoya radon suyu basitçe eklenir. Bu yöntemin bir takım kontrendikasyonları vardır, bu nedenle tedaviden önce bir doktora danışmaya değer.
iğne yapraklı banyolar
Bu banyolar cilt iltihabını iyi giderir. İğnelerin içerdiği aktif elementler vücudun koruyucu fonksiyonlarını arttırır. İğne yapraklı öz, banyo hazırlamak için uygundur. Eczaneden al. Bir çözelti veya bir briket şeklinde sunulabilir. Ekstrakt suda seyreltilir ve daha sonra bir banyoya dökülür. Ayaklar veya avuç içleri sedef hastalığından etkilendiğinde, tomurcuk ve çam dallarından oluşan bir kaynatmada tutulurlar.
Sedef hastalığı için şifalı yağlar
Uçucu yağlar birçok hastalıkla savaşmak için kullanılır. Aktif maddeler içerdiklerinden cilt üzerinde olumlu etkileri vardır, bu nedenle dermatologlar bunları sedef hastalığının tedavisinde kullanmanızı önerir. Aşağıdaki yağlar özellikle yararlıdır:
- Keten tohumu yağı. . . İşlendikten sonra daha az besin içerdiğinden rafine edilmemelidir. Keten tohumu yağı doymamış yağ asitleri ve A, E vitaminleri bakımından zengindir, bu nedenle sedef hastalığında etkilidir. Cildin yenilenmesini destekler ve hasarlı doku yoluyla vücuda giren eşlik eden enfeksiyonların gelişmesine karşı korur. Keten tohumu yağı kullanımının diğer ürünlerin kullanımı ile birleştirilmesi önerilir. Deriyi her gün onunla tedavi edebilirsiniz.
- Zeytin yağı. . . Vücut için iyidir, bu nedenle yemek pişirmede uzun süredir kullanılmaktadır. Zeytinyağı bir polifenol kaynağıdır. Onlardan dolayı, bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Sedef hastalığı ile sadece ağrıyan lekelerin zeytinyağı ile tedavi edilmesinde değil, aynı zamanda içeride de uygulanmasında fayda vardır. Salataları onlarla baharatlayabilir, soslara ekleyebilirsiniz.
- Çay ağacı yağı. . . Bu doğal ilacın hiçbir yan etkisi yoktur. Yağ, kokusuz bir nemlendirici losyon veya hodan yağı ile karıştırılmalıdır. Ortaya çıkan ürünle, sedef hastalığından etkilenen bölgeleri gün içinde birkaç kez tedavi edin. Sadece cildi hızlı bir şekilde yenilemekle kalmaz, aynı zamanda hoş bir kokuya da sahiptir.
- yumurta yağı. . . Kendiniz hazırlamak zorunda kalacaksınız. Bunu yapmak zor değil. Haşlanmış yumurtaların sarıları doğranıp sotelenmelidir. Kıvamı yağlı, kırmızımsı bir sıvı öne çıktıktan sonra süzülmelidir. Yumurta yağı hazır. Günde sadece bir kez işlenirler. Ancak birkaç hafta sonra zaten iyi sonuçlar fark edilir.
- çapak yağı. . . En sık saçı eski haline getirmek, saç büyümesini arttırmak için kullanılır. Bu nedenle, kafa derisindeki sedef hastalığı için en etkilidir. Diğer yağlardan farklı olarak, dulavratotu saçta yağlı bir his bırakmadan daha iyi yıkanır ve hafif bir kokuya sahiptir. Yağ gece boyunca uygulanır, üstüne bir film sabitlenir. 2-3 prosedürden sonra, iyileştirmeler fark edilir.
- Çörek Otu yağı. . . Bu doğal ilaç sadece sedef hastalığı için değil, diğer cilt hastalıkları için de etkilidir. İçinde karaciğer, dalak, grip iltihabı ile savaşmak için alınır. Ağrılı cildin siyah kimyon yağı ile tedavi edilmesi önerilir. Ek olarak, onları sedef hastalığı için tedavi etmek, ilacı içeri almayı içerir. Sabahları bir çay kaşığı içmek yeterlidir. Siyah kimyonun özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
- Deniz topalak yağı. . . Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve ağrıyı hafifletir. Deniz topalak yağı hızlı yara iyileşmesini destekler. Sedef hastalığı cildi tedavi ederek tedavi edilebilir. Ayrıca dahili olarak alınır. 10 gün içinde bir çorba kaşığı içmelisiniz. Yeterince çaydan sonra. Altı ay boyunca deniz topalak yağı ile tedavi edilebilirsiniz. Toksinlerin vücudunu iyi temizler ve bağırsak fonksiyonunu iyileştirir.
- Hindistancevizi yağı. . . Yardımı ile sedef hastalığı olan cilt pullarını kaldırabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katıdır. Cilde uygulandığında erimeye başlar. Tatlı bir aromaya sahip olması önemlidir. Saç derisine uygulandıktan sonra saç güzel kokar. Merhemler de etkilidir ve birçok aktif bileşenle birlikte hindistancevizi yağı içerir.
Sedef hastalığı tedavisi için otlar
Kirkazon otu
Kirkazon yaz çiçeklenme döneminde hasat edilir. Sedef hastalığı için ilaçların hazırlanması için iyi kurutulmuş hammaddeler uygundur. Kendiniz toplayabilir veya eczaneden satın alabilirsiniz. İlk durumda, yapraklı saplar kesilir ve dikkatlice kurutulur. Kirkazon'dan kaynatma ve tentürler hazırlanır. Sedef hastalığı için birkaç yemek kaşığı su ile dökülür. Karışımı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Ortaya çıkan ilaç soğutulmalı ve en az bir saat süreyle infüze edilmelidir. O zaman hazır. Elde edilen et suyu ile banyo yapın. Onları yarım saatliğine alabilirsin.
Sedef hastalığı olan bir dizi
Bir kaynatma veya merhem şeklinde kullanılır. İlk durumda, kuru hammaddeler demlenir, daha sonra kaynatılır ve soğutulur. Daha sonra günde 3 çay kaşığı içebilirsiniz. Merhem %70 alkol, vazelin ve lanolinden hazırlanır. Ağrılı cildi günde bir kez bu ilaçla tedavi etmek yeterlidir.
Sedef hastalığı için Aloe
Aloe vera suyu, etkilenen bölgelere uygulamak için kullanılır. Bileşimindeki aktif bileşenlerin yenileyici etkisi nedeniyle cilt kurur, üzerindeki ülserler daha hızlı iyileşir.
Sedef hastalığı için katran sabunu
Dermatologlar, ciltteki sivilce, yaralar için katran sabunu kullanılmasını önermektedir. Sonuçta cildi temizler, iltihabı kurutur, hasarlı cildin restorasyonunu hızlandırır. Bu ürün, kendine has bir kokusu olmasına rağmen doğaldır. Önceleri sadece vücudu yıkamak için değil saç için de kullanılıyordu. Katran sabunu büyümelerini arttırır, kepeği giderir. Sadece saçınızı ve saç derinizi kurutmamanız önemlidir, bu yüzden çok sık kullanmayın.
Sedef hastalığı ile, ağrılı noktalara özellikle dikkat ederek vücudu katran sabunu ile yıkamalısınız. Bundan sonra, bitkisel kaynatma dökün. Bağımsız bir ilaç olarak katran sabunu sedef hastalığını tamamen iyileştirmez. Diğer yöntemlerle birlikte kullanılmalıdır.
Sedef hastalığı için Chaga
Halk hekimliğinde huş mantarı veya chaga, gastrointestinal sistem, egzama, sedef hastalığı hastalıkları için etkili bir çare olarak bilinir. Kuru hammaddeler demlenir ve bir termosta en az 5 saat ısrar edilir. Elde edilen çözelti, sedef hastalığından etkilenen cildi tedavi etmek için kullanılır. 2 hafta içinde böyle bir çare ile tedavi edilebilirsiniz. Chaga cilde günde 2 kez uygulanmalıdır.
Banyoya aynı tarife göre hazırlanan bir kaynatma eklenebilir. 10-15 dakika alınmalıdır. Chaga içeren bir banyo sadece sedef hastalığına değil, aynı zamanda diğer birçok dermatolojik enfeksiyona da yardımcı olur. Günde 3 kez chaga infüzyonu alabilirsiniz. 3 ay sonra ilacı kullanmaya ara verin. Et suyunu sadece yemeklerden sonra iç.
Eritilmiş soğuk yağa öğütülmüş chaga ve huş katranı, çamaşır sabunu, çiğ yumurta sarısı, soda ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sonunda safrayı dökün. Elde edilen merhemi yatmadan birkaç saat önce kullanın. Sabahları vücudunuzu güzelce yıkayın.
Sedef hastalığı için defne yaprağı
Doğranmış defne yaprağı su ile dökülmeli ve düşük ateşte iyice kaynatılmalıdır. Elde edilen suyu günde 3 kez bir hafta boyunca iç. Defne yaprağı hamile kadınlar tarafından, ayrıca böbrek yetmezliği, kalp hastalığı ve alerjiye yatkın kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Bitki sadece sedef hastalığına değil, aynı zamanda diyabet, arpa, stomatit ile de yardımcı olur. Defne yaprağı kullanmadan önce bir uzmana danışmanız gerekir. Defne yaprağının özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
Ölü Deniz sedef hastalığı tedavisi
Ölü Deniz, dünyadaki en tuzlu su kütlesidir. İçindeki tuz konsantrasyonu, herhangi bir çaba harcamadan su üzerinde kalmanızı sağlar. Ölü Deniz'de sedef hastaları için tüm koşullar yaratılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, sahilinde tedavi gören hemen hemen herkes iyileşme gösterdi. Cildin tamamen iyileşmesi birkaç ay sürer, ancak olumlu bir sonuç elde etmek için minimum süre 28 gündür.
Ölü Deniz kıyısında, sedef hastalığı tedavisi görmek için tüm koşullar yaratılmıştır. Orada muayene olabilir ve bir doktor tavsiyesi alabilirsiniz. En popülerleri İsrail klinikleridir. Buradaki terapiler arasında Ölü Deniz'de yüzme, güneşlenme, masajlar, fizyoterapi tedavileri ve çamur kaplamaları yer almaktadır.